Ενέσεις κατά της Υπεριδρωσίας

Ενέσεις κατά της Υπεριδρωσίας

Μάθετε με ποιον τρόπο οι Ενέσεις κατά της Υπεριδρωσίας  (Botox, Dysport)  λύνουν το πρόβλημα της υπεριδρωσίας σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα.

Η υπεριδρωσία αποτελεί μια παθολογική κατάσταση που αναφέρεται στην αυξημένη παραγωγή ιδρώτα πέραν του φυσιολογικού.

Η αυξημένη έκκριση ιδρώτα από τους ιδρωτοποιούς αδένες λειτουργεί αρνητικά στην ψυχολογία όσων την παρουσιάζουν, καθώς τους δημιουργεί δυσκολίες και αμηχανία στις κοινωνικές και επαγγελματικές τους σχέσεις (π.χ. πολλοί νιώθουν άβολα ή αποφεύγουν να κάνουν χειραψία γιατί είναι ιδρωμένα τα χέρια τους).

Η υπεριδρωσία διακρίνεται σε πρωτοπαθή και δευτεροπαθή.

Σήμερα το πρόβλημα της αυξημένης εφίδρωσης αντιμετωπίζεται με σύγχρονες τεχνικές και μεθόδους, όπως είναι η έγχυση βουτυλινικής τοξίνης Α (Botox ή Dysport) στις μασχάλες, τις παλάμες και τις πατούσες.

Διάγνωση της υπεριδρωσίας

Η διάγνωση της υπεριδρωσίας γίνεται αρχικά με τη λήψη του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς. Σε αυτό το πρώτο στάδιο ο γιατρός θα διαπιστώσει αν η υπεριδρωσία είναι πρωτοπαθής ή δευτεροπαθής.

Η πρωτοπαθής (ιδιοπαθής) είναι συνήθως εστιακή, δηλαδή εντοπίζεται σε συγκεκριμένα σημεία όπως πρόσωπο, πέλματα, παλάμες, μασχάλες. Σημαντικός παράγοντας στην εμφάνισή της είναι και η κληρονομικότητα, ενώ παρατηρούμε ότι παρουσιάζεται συχνά από την εφηβεία.

Η δευτεροπαθής υπεριδρωσία συνήθως οφείλεται σε κάποια ορμονικά νοσήματα, όπως ο υπερθυρεοειδισμός ή άλλα μεταβολικά νοσήματα και απαιτεί αντιμετώπιση από άλλη ειδικότητα ιατρού.

Μετά τη λήψη ιστορικού πραγματοποιείται εξέταση μέσω ειδικού τεστ αμύλου/ιωδίου.

Με τον τρόπο αυτό ο γιατρός μπορεί να διαπιστώσει ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα υπεριδρωσίας, ώστε να κάνει εφαρμογή του Botox/Dysport.

Ενέσεις κατά της Υπεριδρωσίας – Ενέσεις μπότοξ 

Η βοτουλινική τοξίνη Α (Botox/Dysport) αποτελεί μια διαδικασία θεραπείας αρκετών προβλημάτων, ανάμεσά τους και της υπεριδρωσίας. Το κύριο σκεύασμα κατά της υπεριδρωσίας αποτελεί το Botox ή Dysport.

Εφαρμόζεται με ενέσιμο τρόπο στις περιοχές της μασχάλης, της παλάμης και της πατούσας με σκοπό τον περιορισμό της έκκρισης ιδρώτα. Δρα άμεσα, με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ορατά σταδιακά μέσα σε λίγες μέρες από την εφαρμογή. Οι ενέσεις μπότοξ για την υπεριδρωσία δεν προκαλούν παρενέργειες.

Πρόκειται για μια ασφαλή, ενέσιμη θεραπεία, καθώς στοχεύει στη μείωση του ιδρώτα και όχι στην οριστική του διακοπή.

Οι ενέσεις για την υπεριδρωσία είναι σχετικά ανώδυνες στις πατούσες και τις μασχάλες, αλλά λιγότερο στις παλάμες.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία με τις Ενέσεις κατά της Υπεριδρωσίας;

Οι ενέσεις μπότοξ για την υπεριδρωσία διαρκούν περίπου 15 με 20 λεπτά.

Αποτελεσματικότητα μπότοξ στην υπεριδρωσία

Το αποτέλεσμα που επιφέρουν οι ενέσεις μπότοξ στην υπεριδρωσία σε παλάμες και πατούσες έχει διάρκεια περίπου έξι μήνες.

Το αποτέλεσμα στην περιοχή της μασχάλης μπορεί να έχει διάρκεια μέχρι και ένα χρόνο.

Χρήσιμες Οδηγίες

Μετά την εφαρμογή των ενέσεων μπότοξ (Botox/Dysport) στην υπεριδρωσία, είναι σημαντικό ο ενδιαφερόμενος να ακολουθήσει πιστά τις συμβουλές του γιατρού, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και να μην υπάρχουν επιπλοκές.

Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει:

  •  Να αποφύγει τις υψηλές θερμοκρασίες και την αύξηση θερμοκρασίας της περιοχής (π.χ. με σάουνα, μασάζ, έκθεση στον ήλιο κ.τλ.)
  • Να αποφύγει την έντονη σωματική άσκηση
  •  Να αποφύγει το τρίψιμο και τον ερεθισμό της περιοχής.

Επικοινωνία Επικοινωνία