Κυτταρίτιδα

ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ ΤΕΛΟΣ

Ονειρεύεστε λεία και όμορφα πόδια χωρίς κυτταρίτιδα; Ενέσεις λιποδιάλυσης, carboxytherapy, μεσοθεραπεία και ραδιοσυχνότητες λειαίνουν την υφή του δέρματος και καταργούν το οίδημα και τον πόνο στα πόδια.

Η κυτταρίτιδα είναι γένους θηλυκού, παρουσιάζεται στο 80% των γυναικών και θεωρείται αισθητικό πρόβλημα και όχι παθολογικό. Αρχικά η κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή αλλά όσο προχωρά το στάδιο, γίνεται πιο έντονη και μπορεί να προκαλεί και πόνο στην αφή. Μάθετε περισσότερα για το τι την προκαλεί και για τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες.

 

Κυτταρίτιδα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ;

Η κυτταρίτιδα θεωρείται μια φυσιολογική κατάσταση, τουλάχιστον στο αρχικό της στάδιο.

Ορμονικοί λόγοι, καθιστική ζωή, κακή διατροφή, κατανάλωση αλκοόλ, κάπνισμα αλλά και γενετική προδιάθεση παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Η κυτταρίτιδα αγαπά το γυναικείο σώμα: Ο γυναικείος σωματότυπος είναι διαφορετικός από τον ανδρικό, έχει πιο λεπτή επιδερμίδα, στο υποδόριο (ακριβώς κάτω από το δέρμα) τα λοβία των κυττάρων είναι πιο μεγάλα και ανάμεσά τους, σαν χωρίσματα, υπάρχουν δεσμίδες συνδετικού ιστού με κάθετη διάταξη, κατεύθυνση προς τα κάτω και τοξοειδή προς τα πάνω.

Έτσι όταν πάρουμε βάρος, οι δεσμίδες συμπιέζονται και τραβούν το δέρμα καθοδικά δίνοντας την εικόνα του φλοιού πορτοκαλιού. Από την άλλη, στους άντρες οι δεσμίδες αυτές διασταυρώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να λειτουργούν σαν κορσές στα λιποκύτταρα.

Σε προχωρημένο στάδιο της κυτταρίτιδας, διαταραχές στην μικροκυκλοφορία λεμφικού και φλεβικού συστήματος προκαλούν οίδημα (κατακράτηση νερού), συσσώρευση τοξινών στην περιοχή και στην συνέχεια σκλήρυνση (ίνωση) των δεσμίδων του συνδετικού ιστού και «στραγγαλισμό» των λοβίων του υποδόριου λίπους. Τότε έχουμε πόνο στην αφή, η κυτταρίτιδα είναι ορατή χωρίς να πιέσουμε το δέρμα και νιώθουμε βάρος. Ο γιατρός θα καθορίσει την θεραπεία της κυτταρίτιδας, έπειτα από κλινική εκτίμηση, με βάση το στάδιο και το είδος της.

Συμπληρωματικά με την θεραπεία της κυτταρίτιδας θα δώσει οδηγίες για ισορροπημένη διατροφή, φτωχή σε κακούς υδατάνθρακες και λιπαρά, φυσική δραστηριότητα, διατήρηση ισορροπημένου βάρους και καλή ενυδάτωση.

Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας είναι οι παρακάτω:

 

Κυτταρίτιδα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ALIDYA, STRIKE CELL

Από τις πιο αποτελεσματικές ενέσιμες μεθόδους κατά της κυτταρίτιδας, η ενέσιμη θεραπεία Alidya προσφέρει βελτίωση από την πρώτη συνεδρία. Η θεραπεία είναι ιδανική για ελαφριά και μέτρια στάδια κυτταρίτιδας. Βασίζεται στο χημικό σύμπλοκο EDTA που δεσμεύει τα μέταλλα και τις τοξίνες από την περιοχή και αλκαλοποιεί την κυκλοφορία. Το σκεύασμα έχει επιπρόσθετα μανιτόλη για να υποχωρεί το οίδημα. Το Strike Cell εκτός από EDTA περιέχει ακόμα εκχύλισμα αγκινάρας που λειτουργεί διουρητικά και εκχύλισμα από το βότανο εκουιζέτο, καθώς και καφεΐνη και καρνιτίνη για λιπολυτική και θερμογόνο δράση. Η θεραπεία γίνεται ανά εβδομάδα και είναι ανώδυνη χάρη σε ειδικές, ατραυματικές βελόνες.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία είναι μια ιατρική τεχνική με την οποία εισάγουμε με ενέσιμο τρόπο δραστικές ουσίες στην προβληματική περιοχή. Το διάλυμα (cocktail) που χρησιμοποιούμε για την κυτταρίτιδα καθορίζεται από το στάδιό της. Για έντονες ινώδεις μορφές ενδείκνυται ο συνδυασμός υαλουρονιδάσης με φωσφατιδυλοχολίνη, δεσοξυχολικό νάτριο, καφεΐνη και εκχύλισμα αγκινάρας. Οι συνεδρίες γίνονται ανά 15 ημέρες με ειδικές ατραυματικές, μικροσκοπικές βελόνες. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τη δεύτερη συνεδρία. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας υπάρχει ήπιος πόνος για λίγες μέρες και σπάνια μελανιές.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ CARBOXYTHERAPY VENUSIAN

Το Carboxytherapy είναι μια ενέσιμη θεραπεία με την οποία χορηγούμε μικρές ποσότητες αερίου CO2 τοπικά στο υποδόριο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, κάτι που είναι πολύ βασικό για την αντιμετώπιση κάθε μορφής κυτταρίτιδας. Παράλληλα μπορούμε να κάνουμε και λιπόλυση γιατί το Carboxytherapy σπάει τις μεμβράνες των λιποκυττάρων. Οι συνεδρίες είναι ανώδυνες και γίνονται ανά εβδομάδα.

 

Κυτταρίτιδα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ 3MAX PLUS

Το 3Max Plus  είναι μια επαναστατική πλατφόρμα που συνδυάζει 3 διαφορετικές τεχνολογίες: πολυπολικές ραδιοσυχνότητες στα 1 και 2 MHz, κλασματικούς υπερήχους και μηχανισμό ρυθμικής αναρρόφησης Vacuum. Η μέθοδος χτυπά ταυτόχρονα μέσα στην ίδια συνεδρία την χαλάρωση, την κυτταρίτιδα και τις κατακρατήσεις. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας η θερμότητα που εκπέμπει η συσκευή δεν προκαλεί δυσφορία. Με το πέρας του χρόνου ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και έχουμε σύσφιγξη, υποχώρηση του οιδήματος (πρήξιμο), απώλεια πόντων και βελτίωση της όψης του φλοιού πορτοκαλιού. Οι συνεδρίες είναι κατά μέσο όρο 6-9 και γίνονται ανά εβδομάδα.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΣ ΜΕ CELLUERASE

Το CelluErase είναι μια επεμβατική τεχνική με άμεσο αποτέλεσμα στα βαθιά εντυπώματα, δηλαδή στα βαθουλώματα που βλέπουμε να παρουσιάζονται σε προχωρημένο στάδιο κυτταρίτιδας, κυρίως στους γλουτούς. Αφού πρώτα εφαρμόσουμε τοπική αναισθησία στην προβληματική περιοχή, χρησιμοποιούμε μια ειδικά σχεδιασμένη μικροχειρουργική λεπίδα. Με αυτήν αποκολλάμε τις σκληρές ινώσεις του συνδετικού ιστού που καθηλώνουν το δέρμα σε λάθος σημεία στο υποδόριο, τραβώντας το προς τα κάτω σχηματίζοντας τα βαθουλώματα. Συνήθως απαιτείται μία μόνο συνεδρία. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος κυρίως επειδή οι εκχυμώσεις (μελανιές) που μπορεί να δημιουργηθούν είναι ήπιες.

Επικοινωνία Επικοινωνία