Η Δερματολόγος

Το όνομά μου είναι Αργυρή (Μάργκη) Καπελλάρη.

Είμαι Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος,  ιδιοκτήτης και επικεφαλής  δύο ιατρικών αισθητικών κλινικών στην Αθήνα.

Αποφοίτησα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πάτρας, ανάμεσα στους πρώτους της έτους μου. Στα πλαίσια της ειδικότητας έκανα 1 χρόνο παθολογία στο ογκολογικό Νοσοκομείο «ΓΟΝΚ» Άγιοι Ανάργυροι και στη συνέχεια εργάστηκα υπό τον καθηγητή κο Δημοσθένη Σκάρλο σαν βοηθός Παθολόγος για 3 χρόνια στο τμήμα Ογκολογίας ιδιωτικών νοσοκομείων.

Τελείωσα όλη την ειδικότητα Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας στο εξειδικευμένο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός». Στο ίδιο νοσοκομείο συνέχισα ως επιστημονικός συνεργάτης για σχεδόν 13 χρόνια με κύρια ενασχόληση τη γυροειδή αλωπεκία, την ανδρογενετική αλωπεκία και το τριχοριζόγραμμα και όλες τις διαταραχές των τριχών.

Ολοκλήρωσα μεταπτυχιακές σπουδές 3ετούς διάρκειας στο Γαλλικό Εθνικό Κολλέγιο Ιατρικής Αισθητικής στο Παρίσι και έλαβα τιμητική αριστεία για τη διατριβή μου. Αφορούσε την προετοιμασία των ασθενών πριν τα peeling, για να έχουν ένα ασφαλές και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Η εκπαίδευσή μας έγινε σε μεγάλες ιδιωτικές κλινικές του Παρισιού όπως και σε δερματολογικά νοσοκομεία σαν το Hospital St Louis.

Από το 2000 είμαι μέλος της Εταιρείας Ιατρικής Αισθητικής Γαλλίας. Είμαι μέλος της Ελληνικής Δερματολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ), της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής Εταιρείας, της EADV Ευρωπαϊκής Δερματολογικής Εταιρείας και της ESCAD Ευρωπαϊκή Εταιρεία Κοσμετικής και Αισθητικής Δερματολογίας, της Διεθούς Εταιρείας Λιπόλυσης (Network Global Health). Έχω πάρει μέρος από το 1998 σε εκατοντάδες διεθνή και εγχώρια σεμινάρια, διαλέξεις και συνέδρια αισθητικής και κλασικής δερματολογίας, όπως το Royal College of Surgeons του Λονδίνου σε Masterclass Ανατομίας, το IMCAS Paris (International Master Course on Aging Science), το AMWC Monaco (Aesthetic and Anti-Aging Medicine World Congress), FACE London (Facial Aesthetic Conference and Exhibition, Cosmoderm Athens(World Congress of Cosmetic Dermatology), World Congress of Dermoscopy, EADV spring session, Δερματολογικές Διημερίδες Κρατικής και Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσοκομείου «Α. Συγγρός» και σεμινάρια της Ελληνικής Δερματοχειρουργικής Εταιρείας. Όλα με σκοπό τη σφαιρική και εξειδικευμένη γνώση για να προσφέρω μετά στους ασθενείς μου τις υψηλότερες και πιο σύγχρονες υπηρεσίες αισθητικής δερματολογίας και ιατρικής.

Θέλω να δημιουργώ ξανά χαρούμενα πρόσωπα είτε αυτά αφορούν ένα παιδί με έντονη ακμή είτε μια νεαρή μαμά που αγωνίζεται να βρει το σώμα της ξανά, είτε μια εργαζόμενη που δε ξεχνάει και τη θηλυκότητά της ανάμεσα στους τόσους ρόλους της ημέρας, είτε σαν εθελοντής δερματολόγος ιατρός στα άγονα νησιά με την «Ομάδα Αιγαίου».

Συνεργάζομαι με πολλές εταιρείες διεθνείς και αναγνωρισμένες εταιρείες όπως η Allergan, η Teoxane, η Mertz, η Sinclair, σαν ιατρικός expert σύμβουλος και εκπαιδεύτρια άλλων συναδέλφων. Ταυτόχρονα λαμβάνω μέρος σαν ομιλίτρια σε διεθνή και εγχώρια συνέδρια αισθητικής και κλασικής δερματολογίας. Είναι καθήκον εμάς των πιο έμπειρων ιατρών να μεταλαμπαδεύσουμε γνώση στους νεότερους, αλλά και εμείς «εσαεί» μαθαίνουμε και τελειωποιούμαστε, όταν ασκούμε το λειτούργημά μας με αγάπη και σεβασμό.

 

Ευχαριστώ

 

Αργυρή Καπελλάρη