Μεσοθεραπεία Μαλλιών

Μεσοθεραπεία Μαλλιών

Η μεσοθεραπεία για την τριχόπτωση τονώνει τη μικροκυκλοφορία, δίνει τροφή στους θύλακες της τρίχας και ενισχύει την πυκνότητα των μαλλιών.

Μάθετε από τον δερματολόγο σας αν είστε κατάλληλοι υποψήφιοι.

Ορισμένες μορφές τριχόπτωσης, π.χ. αυτές που οφείλονται σε κληρονομικότητα, δύσκολα αναστρέφονται.

Σε αυτές τις περιπτώσεις στόχος μας είναι να καθυστερήσουμε την εμφάνιση και την εξέλιξη του προβλήματος που οδηγεί σε αραίωση μαλλιών και ίσως σε αλωπεκία.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιστήμονες διενεργούν μελέτες με διάφορες φόρμουλες και θεραπείες.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η μεσοθεραπεία με δραστικές ουσίες μπορεί να ενισχύσει το τριχωτό, να ενδυναμώνει τις αδυνατισμένες τρίχες και να καθυστερήσει την πορεία της τριχόπτωσης.

Μάλιστα, η εισαγωγή ουσιών με διάφορους τρόπους (π.χ. microneedling) έχει φέρει αποτελέσματα στην πυκνότητα σε ασθενείς που δεν ανταποκρίνονταν στην συμβατική θεραπεία (π.χ. με τοπική αγωγή με μινοξιδίλη ή με λήψη φιναστερίδης από το στόμα).

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Πρόκειται για μία επαναστατική, μη χειρουργική θεραπεία της τριχόπτωσης, η οποία συμβάλλει:

 • Στην αναζωογόνηση της τρίχας
 • Τη μείωση της τριχόπτωσης
 • Στην αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών.

Η μέθοδος της μεσοθεραπείας βασίζεται στην εισαγωγή ουσιών με φαρμακευτική δράση στο δέρμα και στην περίπτωση των μαλλιών, η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής.

 

ΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Η μεσοθεραπεία για την τριχόπτωση εφαρμόζεται πιο συχνά στις περιπτώσεις της ανδρογενετικής αλωπεκίας, όπου οι τριχικοί θύλακες μικραίνουν με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται τριχόπτωση και σταδιακή μείωση της πυκνότητας των μαλλιών, κυρίως στο μπροστινό μέρος της κεφαλής και στο κορυφαίο τμήμα της κεφαλής.

Με τη μεσοθεραπεία για την τριχόπτωση τα αποτελέσματα είναι ανώδυνα και γίνονται ορατά σταδιακά.

 

ΠΩΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ;

Μέσω της μεθόδου μεσοθεραπείας μαλλιών, εισάγουμε στο τριχωτό της κεφαλής ενεργά θρεπτικά συστατικά, όπως:

 • Βιταμίνες
 • Αμινοξέα
 • Ιχνοστοιχεία
 • Μινοξιδίλη
 • Αντιανδρογόνα
 • Φυτικούς αυξητικούς παράγοντες ή παράγοντες καλλιεργημένους από ανθρώπινα βλαστοκύτταρα.

Ενδεικτικά, η μεσοθεραπεία Dermaheal κατά της τριχόπτωσης περιέχει ένα ενέσιμο μείγμα από:

 • Βιταμίνες
 • Ιχνοστοιχεία
 • Μεταλλικά στοιχεία
 • Νουκλεοτίδια που καθυστερούν την εξέλιξη της τριχόπτωσης.

Από την άλλη, η μεσοθεραπεία Genosys περιέχει πεπτίδια και φυτικά εκχυλίσματα που συνεργικά αυξάνουν την περίμετρο της τρίχας, την κάνουν πιο δυνατή, επιμηκύνουν την αναγενή φάση της τρίχας, ενώ συμβάλλουν στην πυκνότητα και τον όγκο των μαλλιών.

Στην πρώτη φάση της μεσοθεραπείας μαλλιών απαιτούνται έξι συνεδρίες και στη συνέχεια δύο επισκέψεις ανά δύο/τρεις μήνες. Για τη μεσοθεραπεία μαλλιών χρησιμοποιούμε ειδικό εργαλείο (Dermapen ή roller) και εξασφαλίζουμε ανώδυνη, γρήγορη θεραπεία και βαθιά διείσδυση των δραστικών ουσιών.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Με τη μεσοθεραπεία μαλλιών επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση της τρίχας και κατ’ επέκταση η πύκνωση των μαλλιών, καθώς και η υγιής ανάπτυξη των τριχοθυλάκων, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ροή του αίματος στο δέρμα της κεφαλής.

Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η μεσοθεραπεία με δραστικές ουσίες προάγει την οξυγόνωση της περιοχής και τονώνει τη μικροκυκλοφορία τοπικά.

Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είστε ιδανικός υποψήφιος για τη θεραπεία και ο γιατρός να εφαρμόσει τοπικά ουσίες που θα έχουν αποτέλεσμα.

Η διαδερμική εισαγωγή των θρεπτικών συστατικών δρα άμεσα στον θύλακα της τρίχας και έτσι τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες.

Δεν υπάρχει αντένδειξη για συνδυασμό με άλλες θεραπείες τοπικές ή με LLLT (ήπιο λέιζερ για την τριχόπτωση/ Low Level Light Therapy).

Επικοινωνία Επικοινωνία