Ελάχιστα Επεμβατικές Θεραπείες

Ελάχιστα Επεμβατικές Θεραπείες, όπως ενέσεις μπότοξ, μεσοθεραπεία, πίλινγκ φαινόλης και λέιζερ καταργούν τις ρυτίδες, τις ουλές ακμής και αποκαθιστούν τη νεανική εικόνα του προσώπου, χωρίς χειρουργείο.

Οι ρυτίδες έκφρασης, οι ουλές, τα σημάδια φωτογήρανσης και η χαλάρωση απαιτούν δραστική λύση. Οι μη χειρουργικές και ελάχιστα ή καθόλου επεμβατικές θεραπείες αξιοποιούν μελετημένες ουσίες και τεχνολογίες προσφέροντας αποτέλεσμα στο χώρο του ιατρείου.

 

Ελάχιστα Επεμβατικές Θεραπείες

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ SKINBOOSTER

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι μια ιατρική τεχνική που αναπτύχθηκε αρχικά στη Γαλλία το 1958 από τον Dr. Pistor για την αντιμετώπιση του μυοσκελετικού πόνου.

Βασίζεται στη χορήγηση, με πολύ μικρά βελονάκια, διαλύματος ενεργών ουσιών στο μέσο δέρμα, δηλαδή στο χόριο.

Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος επιλέγουμε το κοκτέιλ δραστικών ουσιών και υαλουρονικού οξέος (μη διασταυρωμένου), που θα χρησιμοποιήσουμε.

Οι εξελιγμένες θεραπείες μεσοθεραπείας είναι εκείνες που ονομάζουμε skinboosters. Αναφέρονται στον συνδυασμό ειδικού υαλουρονικού οξέος και βιομιμητικών πεπτιδίων.

Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι πρωτεΐνες, συστατικά του δέρματος, που με τον καιρό μειώνονται και χάνουν τη δράση τους.

Ανάλογα με το τι χρειάζεται το δέρμα μπορούμε να κάνουμε σύσφιγξη, αντιγήρανση, λεύκανση, λιπόλυση σε μάγουλα και προγούλι, καθώς και θεραπεία για μαύρους κύκλους και σακούλες στα μάτια.

Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι απόλυτα ασφαλή γιατί μιμούνται φυσικές διαδικασίες. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη συνεδρία.

 

Ελάχιστα Επεμβατικές Θεραπείες

BOTOX – DYSPORT – BOCOUTURE

Η ενέσιμη θεραπεία με βοτουλινική τοξίνη (ή βουτυλινική τοξίνη με κύρια εμπορικά ονόματα τα Botox , Dysport  και Bocouture) είναι η Νο 1 θεραπεία για τις ρυτίδες κυρίως στο άνω ήμισυ του προσώπου.

Οι ρυτίδες αυτές δημιουργούνται από τις εκφράσεις που κάνουμε και δεν έχουν σχέση με την ηλικία. Επειδή η πρόληψη είναι ο καλύτερος γιατρός, όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε την ενέσιμη θεραπεία, τόσο καλύτερα, γιατί δε θα αφήσουμε να βαθύνουν οι γραμμές.

Η χρήση του φαρμάκου αυτού, της βουτυλινικής τοξίνης Α, είναι γνωστή πάνω από 20 χρόνια και αρχικά είχε ένδειξη νευρολογικές παθήσεις σε ενήλικες και παιδιά. Η ενέσιμη θεραπεία «μπότοξ» είναι ασφαλής.

Το φυσικό αποτέλεσμα που είναι και το επιθυμητό, εξαρτάται από την τεχνική του έμπειρου δερματολόγου. Ωστόσο, η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τη δόση του φαρμάκου και τη φυσική δυναμική του καθενός στις εκφράσεις του.

Το αποτέλεσμα διαρκεί 4 έως 6 μήνες. Η θεραπεία γίνεται και στο περίγραμμα του λαιμού, για την ανόρθωση του οβάλ (νεφερτίτη botox).

Μια άλλη εφαρμογή του φαρμάκου είναι στην υπεριδρωσία, δηλαδή την υπερβολική έκκριση ιδρώτα σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ενέσεις «μπότοξ» έχουν

διάρκεια αποτελέσματος 6 έως 9 μήνες, ενώ για τις μασχάλες μπορεί να φτάσει και ένα χρόνο.

 

FRACTIONAL ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ

Η επαναστατική τεχνολογία της Venus Viva με τη νανοκλασματική/ Fractional ραδιοσυχνότητα (RF) και το smart scan, προσφέρει με ασφάλεια όλο το χρόνο, ανάπλαση ρυτίδων και ουλών.

Μέσα από τη μικροεξάχνωση της επιδερμίδας που κάνει (δηλαδή το μικροτραυματισμό) και διαχέοντας θερμότητα κάθετα και βαθιά στο δέρμα, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου.

Έτσι λειαίονται σταδιακά ρυτίδες προσώπου, ματιών και ντεκολτέ, βελτιώνεται η όψη των ραγάδων σώματος, των ουλών ακμής και οι πόροι του δέρματος.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας αισθανόμαστε ένα ελαφρύ τσούξιμο και μετά υπάρχει μια ερυθρότητα για λίγες ώρες έως μια μέρα. Ανάλογα με το περιστατικό χρειάζονται κατά μέσο όρο 4 συνεδρίες.

Η τεχνολογία της fractional ραδιοσυχνότητας με needling (με βελόνες) εφαρμόζεται όταν έχουμε ταυτόχρονα έντονη φωτογήρανση και χαλάρωση αλλά και σε βαθιές ουλές στο πρόσωπο.

 

FRACTIONAL LASER CO2

Η πρωτοποριακή τεχνολογία Smartpulse και Smartstack του Smartxide DOT  της DEKA εξασφαλίζει την πιο γρήγορη ανάρρωση και την πιο στοχευμένη δράση για ένα τόσο δυνατό laser όπως είναι το fractional laser CO2 .

Η θεραπεία αυτή γίνεται μόνο χειμερινούς μήνες και δίνει γρήγορα αποτελέσματα από την πρώτη συνεδρία σε βαθιές ουλές και ρυτίδες προσώπου, σε χαλάρωση και ρυτίδες βλεφάρων, σε ραγάδες σώματος.

Η τεχνολογία του πιο δυνατού ιατρικά laser κάνει ελεγχόμενη μικροεξάχνωση στοιβάδων δέρματος με τη μορφή στηλών.

Με ακρίβεια και ασφάλεια απαλλασσόμαστε από σημάδια φωτογήρανσης και ουλές. Στην συνέχεια, η θερμική ενέργεια του laser ενεργοποιεί το κολλαγόνο μέσω ινοβλαστών.

Έτσι σβήνουν οι ρυτίδες και οι ουλές και μειώνονται οι πόροι.

Μετά τη συνεδρία παρουσιάζονται οίδημα (πρήξιμο) και ερύθημα (κοκκινίλα) για λίγες μέρες και συνιστούμε αποφυγή ηλιοθεραπείας και έντονης γυμναστικής, ενώ σε περίπτωση ιστορικού επιχείλιου έρπητα, χρειάζεται και κάλυψη. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία.

Η θεραπεία Fractional laser συνδυάζεται στην θεραπεία Golden Lift με την αυτόλογη μεσοθεραπεία από το δικό μας αίμα (Platelet Rich Plasma).

Το ίδιο χειρουργικό laser με ακρίβεια και ασφάλεια αφαιρεί θηλώματα, κονδυλώματα, σπίλους και ξανθελάσματα βλεφάρων.

 

Ελάχιστα Επεμβατικές Θεραπείες

DEEP PEEL ΦΑΙΝΟΛΗΣ

Το βαθύ πίλινγκ φαινόλης είναι η πιο δυνατή θεραπεία αντιγήρανσης, χαρίζει αποτέλεσμα αντάξιο της βλεφαροπλαστικής στα μάτια, συναγωνίζεται εκείνο του λίφτινγκ στο πρόσωπο και επιτυγχάνεται σε μία μόνο συνεδρία. Το πίλινγκ φαινόλης έρχεται από τον «βασιλιά» στα peeling Dr. Deprez, με μια παντενταρισμένη φόρμουλα της Skin Tech και τρεις

φόρμουλες για πρόσωπο, άνω χείλος και βλέφαρα (Easy Phen Very Light, και Lip and Eyelid). Με αυτά αντιμετωπίζουμε άμεσα και οριστικά έντονη φωτογήρανση με ρυτίδες στο πρόσωπο και στα μάτια.

Οι δύσκολες βαθιές περιστοματικές ρυτίδες εξαφανίζονται με φυσικό τρόπο, το ίδιο και οι ρυτίδες και η χαλάρωση στα βλέφαρα. Η μέθοδος απαιτεί ειδική προετοιμασία με κρέμες πριν τη θεραπεία, το ίδιο και μετά για γρήγορη αποθεραπεία.

Επίσης απαιτείται για μια εβδομάδα αποχή από την εργασία, στην οποία επιστρέφουμε την 7η μέρα με κάλυψη make-up. Το πίλινγκ φαινόλης αυτής της φόρμουλας είναι ιδανικό για όσους θέλουν να γυρίσουν, μη χειρουργικά, το ρολόι 10 χρόνια πίσω, ανταλλάσοντας μια εβδομάδα από το χρόνο τους.

Ο εξειδικευμένος δερματολόγος θα κρίνει αν είμαστε κατάλληλοι υποψήφιοι για το βαθύ πίλινγκ φαινόλης και θα μας συμβουλέψει για τη διαδικασία.

 

ΑΥΤΟΛΟΓΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ (PRP)

Η θεραπεία από τον ορό του αίματός μας (Platelet Rich Plasma)  είναι μια φυσική ενέσιμη μεσοθεραπεία όπου δεν εισάγουμε στο δέρμα κάτι εξωγενές, όπως υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες, αλλά χρησιμοποιούμε την αναγεννητική ικανότητα του οργανισμού μας.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) θυμίζει απλή αιμοληψία. Μετά από ειδική φυγοκέντρηση και επεξεργασία, παίρνουμε συμπυκνωμένο πλάσμα αίαμτος, πλούσιο σε αιμοπετάλια. Αυτό το διάλυμα το εφαρμόζουμε με μικροσκοπικές εγχύσεις στο δέρμα μετά από τοπική αναισθησία, σχεδόν ανώδυνα.

Τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες, δηλαδή πρωτεΐνες που διεγείρουν τους ινοβλάστες για παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού.

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία ή PRP είναι ιδανική για σύσφιγξη, ρυτίδες, ραγάδες, ουλές, μαύρους κύκλους, τριχόπτωση και απώλεια μαλλιών.

Χρειάζονται κατά μέσο όρο 2 συνεδρίες, ανάλογα με το περιστατικό. Συνήθως ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός, ενώ δεν παρουσιάζονται μελανιές. Ίσως εμφανίσετε ήπια ερυθρότητα για 1 μέρα.

Επικοινωνία Επικοινωνία