Επεμβατικές Θεραπείες

Στις επεμβατικές θεραπείες εντάσσεται η ενέσιμη γλυπτική προσώπου με fillers μακράς διαρκείας χαρίζει πλούσια χείλη, διορθώνει την όψη της μύτης και το πιγούνι, ενώ επαναφέρει τις σωστές αναλογίες και τη νεανική όψη.

Ο χρόνος στο πέρασμά του αφήνει στο σώμα και το πρόσωπο τα σημάδια του. Η επιδερμίδα χάνει τον όγκο της και οι αναλογίες αλλάζουν. Σήμερα, υπάρχει τρόπος για να ανακτήσουμε τη νεανική μας όψη με ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες που γυρίζουν το χρόνο πίσω κατά μία δεκαετία, χωρίς χειρουργείο.

Η επιλογή του κατάλληλου δερματολόγου είναι σημαντική προκειμένου να σας προσφέρει ένα φυσικό αποτέλεσμα, αφού πρώτα εκτιμήσει με κλινική εξέταση τις ανάγκες του προσώπου σας ώστε να επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία για εσάς.

Οι ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες βασίζονται σε ενέσιμα δερματικά εμφυτεύματα που επαναφέρουν τη νεανική όψη και την αρμονία στο πρόσωπο και η επιλογή των σωστών και αξιόπιστων υλικών είναι καθοριστική.

Οι θεραπείες που επαναφέρουν την αρμονία στο πρόσωπο είναι οι εξής:

 

ΓΛΥΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Η μη χειρουργική γλυπτική προσώπου αποτελεί καινοτόμα μέθοδο που έχει άμεσα ορατά και φυσικά αποτελέσματα και προσφέρει γρήγορη επιστροφή στις δραστηριότητές μας.

Η ενέσιμη θεραπεία βασίζεται κυρίως στην εφαρμογή εμφυτευμάτων όπως το υαλουρονικό οξύ:

  • Στα ζυγωματικά
  • Τη μύτη
  • Τα χείλη
  • Το μέτωπο

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης, φυσικό συστατικό του δέρματος, που με τα χρόνια μειώνεται η παραγωγή του.

Με ειδική επεξεργασία δημιουργούμε ενέσιμα προϊόντα με τη μορφή γέλης που επαναφέρουν την ενυδάτωση και την αναπλήρωση όγκου, ενώ παρέχουν και στήριξη του προσώπου.

Στο ιατρείο μας με την πολύχρονη εμπειρία στα εμφυτεύματα, και με επώνυμα προϊόντα, εξασφαλίζουμε φυσικό αποτέλεσμα.

Το κουρασμένο και θλιμμένο πρόσωπο ανασχηματίζεται με ειδικές κάνουλες, χάρη στις οποίες εισάγουμε υαλουρονικό οξύ σε σημεία κλειδιά για την ανόρθωση του περιγραμμάτος και των ζυγωματικών.

Για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών υπάρχει ειδική θεραπεία με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ μαζί με πεπτίδια που σβήνει τους μαύρους κύκλους ή τις σακούλες.

Πριν την εφαρμογή της ενέσιμης θεραπείας, απλώνουμε τοπικά αναισθητική κρέμα.

Μετά την συνεδρία ίσως παρουσιάσετε εκχυμώσεις και ήπιο οίδημα για λίγες ώρες ή μέρες. Οι εταιρείες που κυρίως χρησιμοποιούμε στο ιατρείο είναι σοβαρές και αξιόπιστες (Juvederm, Restylane, Teosyal, Yvoire, Stylage), με χρόνια παρουσίας στην αισθητική δερματολογία.

Η αναίμακτη γλυπτική προσώπου μπορεί να συνδυαστεί με Botox για καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

ΑΥΞΗΣΗ ΧΕΙΛΙΩΝ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ

Επιθυμείτε καλοσχηματισμένα και πλούσια χείλη;

Η αύξηση και διαμόρφωση των χειλιών αποτελεί σήμερα μία διαδεδομένη μέθοδο στον κλάδο της αισθητικής δερματολόγιας.

Μια απλή, ανώδυνη και ασφαλής ενέσιμη θεραπεία προσδίδει τον επιθυμητό όγκο στα χείλη μέσω του υαλουρονικού οξέος, διορθώνοντας τυχόν ατέλειες στο σχήμα ή το μέγεθός τους. Μοιραστείτε με τον δερματολόγο τις επιθυμίες σας και εκείνος θα σας πει τι ταιριάζει στις αναλογίες του προσώπου σας.

Ειδικά εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος θα αμβλύνουν την όψη των ρυτίδων του καπνιστή στο άνω χείλος, θα τονίσουν το περίγραμμα ή τον όγκο, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός.

Το αποτέλεσμα διαρκεί από 6 μήνες έως 1 χρόνο. Μετά τη θεραπεία ίσως παρουσιάσετε για λίγες μέρες ήπιο οίδημα ή λίγες εκχυμώσεις.

 

ΠΡΟΦΙΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ FILLERS

Με τις ενέσιμες θεραπείες βελτιώνουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου δίνοντας αρμονία. Ειδικότερα, διορθώνουμε τη μύτη, το μέγεθος και το σχήμα του πιγουνιού και των χειλιών.

Με τη χρήση ειδικών εμφυτευμάτων (Volux, Ellanse)  διαμορφώνουμε το πιγούνι, την κάτω γνάθο στο περίγραμμα του προσώπου και τα ζυγωματικά.

Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε ανόρθωση του προσώπου, μείωση της χαλάρωσης, καλύτερη εικονα του λαιμού, στους δε άνδρες πιο αρρενωπό πρόσωπο.

Η προφιλοπλαστική χωρίς χειρουργείο πραγματοποιείται αφού προηγηθεί χρήση τοπικής αναισθησίας.

Είναι μία σύγχρονη, ανώδυνη και ασφαλής μέθοδος που προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η θεραπεία συμπληρώνεται με ειδικό υαλουρονικό οξύ για τα χείλη (Volbella, Teosyal kiss) και τη μύτη (Restylane, Perlane)  για να επαναφέρουμε τις αναλογίες και την αρμονία στα χαρακτηριστικά.

Το αποτέλεσμα διαρκεί έως και 2 χρόνια.

 

ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ – ΒΙΟΔΙΕΓΕΡΤΕΣ

(Radiesse, Ellanse, Sculptra)  : Τα δερματικά εμφυτεύματα (fillers) επιτυγχάνουν διόρθωση των ρυτίδων, αύξηση του όγκου των ζυγωματικών, βελτίωση της εικόνας προσώπου και σώματος.

Αποτελούν μία από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες στην αισθητική δερματολογία. Η εφαρμογή τους γίνεται ενέσιμα και είναι μια σχετικά απλή και ανώδυνη διαδικασία που διαρκεί μερικά λεπτά.

Η κατηγορία αυτή των εμφυτευμάτων έχει το εξής πλεονέκτημα: αποκαθιστά τον όγκο που έχει χαθεί και ταυτόχρονα διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου από τον οργανισμό.

Αυτό εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια στο αποτέλεσμα.

1. Ellanse :

Το συγκεκριμένο δερματικό εμφύτευμα (filler) έχει δραστική ουσία την πολυκαπρολακτόνη, ένα εγκεκριμένο πολυμερές από τον Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA), πλήρως βιοσυμβατό, απορροφήσιμο και με υψηλό προφίλ ασφαλείας. Τα προϊόντα μεταβολισμού του είναι νερό και υδροξυκαπροϊκό οξύ που αποβάλλεται πλήρως και φυσικά από τον οργανισμό.

Με το Ellanse έχουμε άμεσο αποτέλεσμα στην γλυπτική των ζυγωματικών, στο περίγραμμα του προσώπου, σε βαθιές ρινοχειλικές ρυτίδες και στις ρυτίδες πικρίας.

Τους επόμενους τρεις μήνες το Ellanse προσφέρει βελτίωση των ρυτίδων, μέσω διέργεσης νεοκολλαγόνου τύπου I και III.

Το αποτέλεσμα διαρκεί από 1-4 χρόνια. Η ενέσιμη θεραπεία με το Ellanse δεν προκαλεί αλλεργίες. Προηγείται η εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας.

2. Radiesse :

Ενέσιμο δερματικό εμφύτευμα, εγκεκριμένο από τον FDA της Αμερικής για τη διόρθωση βαθιών ρυτίδων και με αποτέλεσμα που διαρκεί πάνω από ένα χρόνο.

Το Radiesse έχει σαν δραστικό συστατικό σφαιρίδια ασβεστούχου υδροξυαπατίτη, ένα φυσικό συστατικό των δοντιών και των οστών.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη στιγμή και χάρη στην παραγωγή νέου κολλαγόνου έχουμε μεγάλη διάρκεια αποτέλεσματος. Το Radiesse (υδροξυαπατίτης) δεν προκαλεί αλλεργίες και είναι πλήρως απορροφήσιμο.

Με το Radiesse μπορούμε και κάνουμε V-lift, μια τεχνική γλυπτικής του προσώπου για τη διόρθωση της χαλάρωσης.

Επίσης το χρησιμοποιούμε για ρυτίδες ντεκολτέ, για αναζωογόνηση χεριών, και για άμεση διόρθωση ουλών ακμής. Ίσως παρουσιάσετε για λίγες μέρες οίδημα ή εκχυμώσεις που θα υποχωρήσουν.

3. Sculptra :

Η θεραπεία αυτή είναι γνωστή σχεδόν 20 χρόνια αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ολιστικά τη γήρανση του προσώπου.

Εγκεκριμένο από τον αμερικάνικο Οργανισμό Τροφίμων & Φαρμάκων, το Sculptra είναι ένα είδος απορροφήσιμου ράμματος σε μορφή σκόνης, με βασικό συστατικό το πολυγαλακτικό οξύ.

Το πολυγαλακτικό οξύ είναι ένα υλικό πλήρως βιοσυμβατό και βιοδιασπώμενο σε CO2 και νερό.

Αν σκεφτείτε ότι χάνουμε 1% από το κολλαγόνο μας κάθε χρόνο, θα αντιληφθείτε πόσο σημαντική είναι η θεραπεία αναζωογόνησης με το Sculptra.

Η μέθοδος γίνεται με ενέσεις μετά από εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας σε όλο σχεδόν το πρόσωπο εκτός από το μέτωπο, το λαιμό και το ερυθρό των χειλιών.

Χάρη στην παραγωγή κολλαγόνου που προκαλεί το Sculptra , σταδιακά έχουμε γέμισμα των ρυτίδων, ανόρθωση και αποκατάσταση του βαθουλωμένου και άδειου προσώπου.

Συνολικά χρειάζονται 3 συνεδρίες, 1 ανά 4-6 εβδομάδες και το αποτέλεσμα διαρκεί περίπου 2 χρόνια.

Τα αποτελέσματα είναι συνήθως εμφανή μετά τη δεύτερη συνεδρία, αν υπάρχει μεγάλη φωτογήρανση.

Σπάνια μπορεί να παρουσιάσετε μελανιές και οίδημα για λίγες μέρες. Μετά την συνεδρία, χρειάζεται ειδικό μασάζ από το γιατρό τοπικά, ενώ η τεχνική πρέπει να γίνει από έμπειρο δερματολόγο για να αποφύγουμε τυχόν ψηλαφητά οζίδια.

Το Sculptra δεν προκαλεί αλλεργίες αλλά αντενδείκνυται σε ανθρώπους με ιστορικό χειλοειδών ουλών. Η θεραπεία με το Sculptra γίνεται και στο ντεκολτέ αλλά και για την ανόρθωση γλουτών με θεαματικά αποτελέσματα.

Επικοινωνία Επικοινωνία