Θεραπεία PRP

Θεραπεία PRP

Το πλάσμα του αίματός μας είναι ένα χρυσωρυχείο πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP). Η ενέσιμη θεραπεία PRP προκαλεί πύκνωση μαλλιών και αναχαιτίζει την τριχόπτωση.

Το PRP είναι μια αυτόλογη θεραπεία, δηλαδή γίνεται με υλικά του ίδιου του οργανισμού μας. Οι εφαρμογές της θεραπείας PRP δεν περιορίζονται στην αντιγήρανση του δέρματος, αλλά επεκτείνονται και στην αναστολή της τριχόπτωσης με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP | Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (Platelet Rich Plasma/PRP)   λαμβάνεται από το ίδιο το αίμα των ασθενών και αποτελείται ουσιαστικά από συμπυκνωμένα αιμοπετάλια, που με ενεργοποίηση χρησιμοποιούνται για να τονώσουν την ανάπτυξη των τριχών, όπου υπάρχει αραίωση ή τριχόπτωση.

Το PRP χορηγείται μέσω μικροσκοπικών ενέσεων που διαρκούν λίγα λεπτά.

Ειδικότερα, γίνεται απλή αιμοληψία από τον ενδιαφερόμενο και μετά από ειδική επεξεργασία (φυγοκέντρηση και ενεργοποίηση) μέσα σε λίγα λεπτά έχουμε έτοιμο το θεραπευτικό διάλυμα. Στην συνέχεια με ειδικό εργαλείο Dermapen ή μικροενέσεις πραγματοποιούμε τη θεραπεία. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδενικός και αμέσως μετά επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Κατά μέσο όρο χρειάζονται 3 συνεδρίες.

 

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ PRP

Τα αιμοπετάλια συμμετέχουν στην επούλωση των ιστών και απελευθερώνουν ουσίες (πρωτεΐνες) που λέγονται αυξητικοί παράγοντες. Στην εμφύτευση μαλλιών, ο πρωταρχικός σκοπός της χρήσης του PRP είναι η διέγερση ανενεργών ή πρόσφατα εμφυτευμένων τριχοθυλακίων σε μια ενεργή φάση ανάπτυξης, χάρη σε αυτούς τους αυξητικούς παράγοντες.

Η θεραπεία PRP προωθεί την ανάπτυξη των τριχών όταν υπάρχουν θύλακες, ακόμα και εν υπνώσει, γι’ αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να πυκνώσει και να διατηρήσει τα υπάρχοντα μαλλιά μας.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ PRP

Μια σειρά κλινικών μελετών αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας PRP στην αντιμετώπιση τη τριχόπτωσης.

Έχει φανεί ότι έχουμε αύξηση της τριχοφυΐας.

Συγκεκριμένα, ενεργείς πρωτεΐνες και κυτοκίνες που απελευθερώνονται με την ενεργοποίηση του πλάσματος προάγουν την αναγέννηση των τριχοθυλακίων και ενεργοποιούν την αναγενή φάση σε τριχοθυλάκια που βρίσκονται εν υπνώσει. (Journal of Cosmetic Dermatology, 4/2019)

Ακόμα, γνωρίζουμε ότι το PRP είναι μια αποτελεσματική μέθοδος κατά της τριχόπτωσης στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, καθώς οδηγεί σε πύκνωση των μαλλιών. (Journal of Cosmetic Dermatology, 11/2018). Σύγχρονες έρευνες έχουν δείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα και στη λεγόμενη γυροειδή αλωπεκία.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ PRP | ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  •  Διεγείρει την ανάπτυξη των τριχών με φυσικό τρόπο 
  • Αυξάνει τον όγκο, την πυκνότητα και την πληρότητα της τρίχας
  •  Αυξάνει την επιβίωση και την ενίσχυση της υπάρχουσας τρίχας
  •  Βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών
  •  Μειώνει την απώλεια μαλλιών και την οξεία απώλεια μαλλιών της τελογενούς τριχόπτωσης (τριχόρροια)
  •  Συνολικά υψηλή ικανοποίηση των ασθενών
  •  Η μόνη μη χειρουργική και μη φαρμακευτική θεραπεία που έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στους περισσότερους ασθενείς
  •  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες και φάρμακα για την απώλεια μαλλιών
  • Είναι αποδεδειγμένα ασφαλής, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.
  •  Τα αποτελέσματα είναι ορατά σταδιακά από το τέλος του πρώτου μήνα και ανάλογα με τον ασθενή. Δεν ανταποκρίνονται όλοι το ίδιο.

Επικοινωνία Επικοινωνία