Θεραπείες για τις Πανάδες

Οι θεραπείες για τις Πανάδες όπως πίλινγκ προσώπου, microneedling και φωτοθεραπεία σβήνουν μέλασμα και καφέ κηλίδες, χαρίζοντας ομοιόμορφο τόνο στο δέρμα σας.

Οι πανάδες και οι καφέ κηλίδες είναι αποτέλεσμα της χρόνιας έκθεσης στον ήλιο που αποδιοργανώνει τα μελανοκύτταρα, δηλαδή τα κύτταρα εκείνα που παράγουν τη μελανίνη, την χρωστική που προσδίδει σκούρο τόνο στο δέρμα.

Τι είναι το μέλασμα;

Το μέλασμα είναι μια ειδική κατηγορία πανάδας. Ανάλογα με το βάθος που βρίσκεται, το διακρίνουμε σε επιφανειακό, βαθύ και μεικτό (συνήθως είναι μεικτό, δηλαδή και επιφανειακό και βαθύ). Την εμφάνισή του ευνοούν η έκθεση στην υπεριώδη και μπλε ακτινοβολία, οι γυναικείες ορμόνες όπως τα οιστρογόνα (το μέλασμα «φουντώνει» την περίοδο της εγκυμοσύνης και με τα αντισυλληπτικά), ενώ επηρεάζεται και από την κληρονομικότητα.

Στο ιατρείο οι κορυφαίες θεραπείες περιλαμβάνουν κυρίως ειδικά peelings και laser. Ειδικότερα:

1. Θεραπείες για τις Πανάδες – Τα πίλινγκ

Τα χημικά peeling βασίζονται στην εφαρμογή ειδικών διαλυμάτων στην επιδερμίδα με σκοπό την απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και εξωτερικών στοιβάδων του δέρματος με αποτέλεσμα τη λάμψη και την ανανέωση. Ανάλογα με το peeling, μπορεί να μην παρουσιαστεί κανένας ερεθισμός, μπορεί να έχουμε μικρή απολέπιση και ερυθρότητα για λίγες μέρες ή να παρουσιάσουμε κάτι πιο έντονο για 7 ημέρες.

Ποια είναι τα πιο σύγχρονα πίλινγκ;

Nanopeel TRX Sesderma: Με την επαναστατική νανοτεχνολογία των λιποσωμάτων διεισδύουν βαθιά στο δέρμα συνδυασμένα οξέα φρούτων, ρετινόλη, τρανεξαμικό οξύ, κοζικό οξύ, αζελαϊκό οξύ, ρεσορκινόλη. Έτσι έχουμε στοχευμένη δράση σε όποιο βάθος επιθυμούμε για πανάδες και ρυτίδες. Η μέθοδος είναι ασφαλής, δεν υπάρχει ερυθρότητα, ενώ παρουσιάζεται ήπια απολέπιση για λίγες μέρες. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη θεραπεία.

 

Θεραπείες για τις Πανάδες

Ph Formula Mela Treatment:   Σύστημα θεραπείας πανάδων με το σύμπλεγμα PH-DVC που στοχεύει στην αναστολή της τυροσινάσης, του ενζύμου που συμμετέχει στην παραγωγή μελανίνης. Επιτυγχάνει λεύκανση, ενώ η διαδικασία δεν προκαλεί αίσθημα καύσου. Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσετε ήπια απολέπιση. Το αποτέλεσμα είναι ανάπλαση και ανανέωση της επιδερμίδας.

Πίλινγκ του καλοκαιριού(Summer peels): Τα σύγχρονα πίλινγκ δεν προκαλούν ερεθισμό το καλοκαίρι και προσφέρουν αναζωογόνηση και λάμψη, αντιμετώπιση της ξηρότητας του δέρματος, της θαμπής όψης, των ήπιων κηλίδων, της μικρής χαλάρωσης, των πρώτων ρυτίδων. Τα πίλινγκ περιλαμβάνουν τα Ο2 Lift peel, moist peel, ferulic acid peel, aloe vera – vit C peel. Ενισχύουμε με αυτά την άμυνα του δέρματος, θωρακίζουμε την εσωτερική υγρασία, χαρίζουμε φωτεινότητα και προστατεύουμε το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες (λόγω στρες και ηλιοέκθεσης) με αντιοξειδωτικά.

2. Θεραπείες για τις Πανάδες – Το microneedling

Bene Bellum: Το microneedling είναι επαναστατική θεραπεία ενάντια στο μέλασμα. Ο γιατρός εφαρμόζει τοπικά στο δέρμα μια μικροσυσκευή με μικροσκοπικές ακίδες, ώστε να διεισδύσουν δραστικές ουσίες, όπως το ισχυρό τρανεξαμικό οξύ, βιταμίνες A, E, C και 4-hexylresorcinol. Η μέθοδος γίνεται ακόμα και το καλοκαίρι, χωρίς να προκαλεί ερεθισμό, ενώ η ένδειξη είναι παλαιά και επίμονα μελάσματα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη συνεδρία.

3. Φωτοθεραπεία και φωτοδυναμική θεραπεία (Skin OX, Sesderma)

Σύγχρονη, ανώδυνη και φυσική θεραπεία που πραγματοποιείται με ορατό φως LED ή High Density Diode, σε διάφορα μήκη κύματος (Low Level Light Energy) είτε ως μονοθεραπεία ή μαζί με φωτοευαισθητοποιές ουσίες (φωτοδυναμική θεραπεία). Τα φωτόνια ενεργοποιούν την οξυγόνωση των κυττάρων και την ανάπλαση του δέρματος. Η προετοιμασία με συνδυασμένα οξέα φρούτων στην αρχή της θεραπείας, αφαιρεί τις επιφανιακές πανάδες.

Στη συνέχεια ο συνδυασμός γλουταθειόνης, τρανεξαμικού, μελανοστατίνης καταστέλλουν την παραγωγή και τη μεταφορά της μελανίνης προς την επιδερμίδα.

Η φωτοευαισθητοποιός ουσία Colloidal Gold ενεργοποιείται από το πράσινο LED, οπότε μειώνεται η μελάγχρωση, καταπραϋνεται το δέρμα και ενισχύεται το λευκαντικό αποτέλεσμα. Οι θεραπείες είναι εβδομαδιαίες, ασφαλής, χωρίς ερεθισμό, ακόμα και το καλοκαίρι.

4. Biorepair  whitening 

Νέα θεραπεία λεύκανσης που δεν προκαλεί ερεθισμό, γι’ αυτό την εφαρμόζουμε άφοβα όλο το χρόνο. Χάρη στην ηλεκτροφόρεση (electroporation) εισάγουμε κάτω από την επιδερμίδα μικρομοριακές λευκαντικές ουσίες, όπως βιταμίνη C, αρβουτίνη, γλουταθειώνη και λευκαντικά πεπτίδια.

Το πίλινγκ Biorepair whitening είναι ιδανικό για ανθεκτικά μελάσματα αλλά και για πρόληψη. Η μέθοδος ρυθμίζει και αναστέλλει την υπερπαραγωγή μελανίνης.

Επικοινωνία Επικοινωνία