Ραγάδες

ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΡΑΓΑΔΕΣ

Μάθετε ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές τεχνολογίες και φαρμακευτικές ουσίες που εφαρμόζουμε τοπικά για να εξαφανίσουμε τις ραγάδες ή να τις κάνουμε πιο αχνές.

 

Ραγάδες

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΡΑΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ;

Ψηλώσατε ή χάσατε απότομα βάρος; Βιώσατε κάποια περίοδο εγκυμοσύνης; Οι ραγάδες είναι πιθανόν να παρουσιάστηκαν στο δέρμα σας, αρχικά με κόκκινο χρώμα που σταδιακά έγινε λευκό. Οι ραγάδες είναι ουλές που γίνονται στο δέρμα σαν αποτέλεσμα της απότομης τάσης (του τραβήγματος) που ξεπερνά αυτό που μπορεί να αντέξει το χόριο, εκεί όπου βρίσκονται οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Όταν οι ραγάδες είναι νέες έχουν ένα χρώμα κόκκινο – μωβ (ερυθροϊώδες), ενώ στη συνέχεια όσο παλιώνουν γίνονται λευκές. Μπορεί να είναι απλές, μικρές, λεπτές γραμμές ή μπορεί να είναι φαρδιές, ατροφικές, με χαλαρό δέρμα από κάτω.

Οι ραγάδες οφείλονται σε απότομες αλλαγές στο βάρος και το ύψος, όπως για παράδειγμα στην εφηβεία, στην εγκυμοσύνη, στην παχυσαρκία και σε ορμονικές παθήσεις όπου υπερισχύει η κορτιζόλη. Περιοχές όπου συχνά αναπτύσσονται είναι κατά το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης στην κοιλιά, στο στήθος, όπου το δέρμα είναι πιο λεπτό, στο έσω μέρος των χεριών και των ποδιών, στους γλουτούς. Οι ραγάδες δεν είναι μόνο «προνόμιο» των γυναικών, αλλά και των αντρών στην εφηβεία ή στην διάρκεια έντονης, μέσω γυμναστικής, ανάπτυξης του μυϊκού συστήματος. Η κληρονομικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνισή τους.

Οι ραγάδες επηρεάζουν σημαντικά τόσο την εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου που τις εμφανίζει, όσο και την ψυχολογία του, ενώ οι συντηρητικές θεραπείες δεν αποδίδουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πλέον, οι σύγχρονες και ενδεδειγμένες τεχνικές γίνονται με χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων και φαρμακευτικών ουσιών και υπόσχονται άμεσα και οριστικά αποτελέσματα.

 

Ραγάδες

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΑΓΑΔΩΝ ΜΕ VENUS VIVA FRACTIONAL ΡΑΔΙΟΣΥΧΝΟΤΗΤΑ

Η θεραπεία των ραγάδων με ραδιοσυχνότητες Venus Viva βασίζεται στην επαναστατική τεχνολογία της Νανοκλασματικής Ραδιοσυχνότητας και χαρακτηρίζεται ανώδυνη και πλήρως ασφαλής. Με τη νέα αυτή τεχνική έχουμε επιλεκτική εξάχνωση της επιδερμίδας και ταυτόχρονα δημιουργούμε μικροκολώνες θερμότητας στο χόριο (δηλαδή θερμαίνουμε το δέρμα σε βάθος). Αυτή η ενέργεια θα ενεργοποιήσει τους ινοβλάστες και σταδιακά θα δημιουργήσει καινούριο κολλαγόνο. Έτσι ακόμα και παλιές ραγάδες, ακόμα και οι πλατιές, οι ατροφικές, εξαφανίζονται ή μειώνονται. Η θεραπεία ραγάδων με ραδιοσυχνότητες ενέχει ελάχιστο αίσθημα καύσου την ώρα που γίνεται και ερυθρότητα για περίπου 7 ημέρες. Για λίγες μέρες δεν συνιστούμε γυμναστική και εφαρμοστά ρούχα.

 

Ραγάδες

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΑΓΑΔΩΝ ΜΕ ΕΝΕΣΙΜΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ PLATELET RICH PLASMA (PRP)

Η θεραπεία των ραγάδων με PRP (Platelet Rich Plasma) αποτελεί ένα είδος μεσοθεραπείας με χρήση αυτόλογου διαλύματος, δηλαδή πλάσματος από το αίμα του ενδιαφερόμενου. Το πλάσμα υπόκειται σε επεξεργασία στη φυγόκεντρο, όπου διαχωρίζεται από τα υπόλοιπα στοιχεία του αίματος, για να γίνει πλούσιο σε αιμοπετάλια. Κατόπιν επεξεργασίας, πραγματοποιείται έγχυση στα σημεία του σώματος που παρουσιάζουν ραγάδες, προκαλώντας επούλωση των σημαδιών. Αυτό γίνεται χάρη στους αυξητικούς παράγοντες που ελευθερώνονται από τα αιμοπετάλια, τις φυσικές πρωτεΐνες που δίνουν εντολή για ανάπλαση κολλαγόνου κάνοντας τις ραγάδες και τις ουλές πιο αχνές. Η θεραπεία είναι φυσική, ασφαλής, χωρίς ανάγκη ανάρρωσης και συνδυάζεται με μεγάλη επιτυχία με τις άλλες θεραπείες για πιο γρήγορα αποτελέσματα.

 

Ραγάδες

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΑΓΑΔΩΝ ΜΕ IPL QUANTUM

Το IPL Quantum Laser αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση στη θεραπεία των ραγάδων. Η τεχνολογία με το έντονο παλμικό φως (IPL) στοχεύει στην αύξηση του κολλαγόνου του δέρματος και στην αναδόμησή του. Το παλμικό φως είναι μια ιδιαίτερα αποτελεσματική και ανώδυνη θεραπεία για τις ερυθρές, πρόσφατες ραγάδες. Το διάστημα μετά την θεραπεία θα παρουσιάσετε σταδιακή βελτίωση στο χρώμα και την υφή δέρματος που έχει ραγάδες.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΡΑΓΑΔΩΝ ΜΕ FRACTIONAL LASER SMARTXITE DECA

Το επεμβατικό fractional laser CO2 είναι μια ιατρική θεραπεία για βαθιές ουλές και δύσκολες ραγάδες. Δρα στοχευμένα σε μικροσκοπικό επίπεδο, τραυματίζοντας ελεγχόμενα την επιδερμίδα. Επίσης, με την θερμική βλάβη που προκαλεί, έχουμε έντονο ερεθισμό στην παραγωγή κολλαγόνου. Τα αποτελέσματα είναι δραστικά και εντυπωσιακά. Αμέσως μετά την συνεδρία θα έχετε αρκετό αίσθημα καύσου και για λίγες μέρες κοκκινίλα. Το λέιζερ έχει ένδειξη σε λευκές και σε ερυθρές ραγάδες και χρειάζεται ελάχιστες συνεδρίες. Ο συνδυασμός με την αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP) φέρνει πιο γρήγορα αποτελέσματα και πιο γρήγορη αποθεραπεία.

Επικοινωνία Επικοινωνία